Volksspelen op zondagmiddag

Op de zondagmiddag valt er voor jong en oud wat te beleven……….

Na de optocht, op zondagmiddag, stroomt jong en oud richting de Blikmansweide. Immers daar wordt die middag het traditionele vogelschieten en -gooien georganiseerd. Deze competities vinden tegelijkertijd met het jeugdschieten, de geluksbaan en het vrije baan schieten plaats.

Ook dit jaar helpt Schietvereniging “Wilhelmina” de Oranjevereniging met de begeleiding en zorgt ervoor dat de bovenstaande disciplines vlekkeloos verlopen.

De koning en koningin van 2017 zullen hun titel met hand en tand verdedigen. Nadat de nieuwe koning en koningin bekend zijn, zal de prijsuitreiking plaatsvinden bij het koningsschieten waar ook dit jaar een vat koningsbier en -wijn beschikbaar wordt gesteld door horeca De Weide voor alle schutters en vogelgooisters.

Verder zal de Oranjevereniging de winnaars van het vogelschieten, vogelgooien en jeugdschieten met een prachtige sjerp, bos bloemen en cadeauenvelop verwennen.

Naast de traditionele spelen voor de ouderen is er natuurlijk ook aan de jeugd gedacht. Een zandbak voor de kleinsten en schminken voor de basisschoolkinderen. Ook de tattoospecialiste voor kinderen mag niet bij dit feest ontbreken. Kinderen vanaf 7 jaar mogen zich een “glittertattoo” laten zetten bij deze specialiste die haar uiterste best zal doen op haar creaties! Tevens zal Ballonnenartiest Peter van Engen het feest opfleuren met zijn optreden tussen de feestende kinderen en volwassenen.