Koningsdag

Een gezellige Koningsnacht en Koningsdag in Reurle!

In 2022 is een nieuwe traditie gestart in Ruurlo met een ORANJE feest op het kerkplein voor jong en oud in de grote tent. En dit jaar gaan we opnieuw een oranje feestje vieren. Breng je ORANJE Partyoutfit nog snel even naar de stomerij, zoek je kleedje op en verzamel vast de spulletjes die je gaat verkopen: in Ruurlo vieren we koningsnacht en -dag zoals het hoort.

De entree is beide dagen gratis en als je lid bent van de oranjevereniging krijg je, in de voorverkoop, korting op de munten. Dit geldt ook voor de septemberfeesten straks, dus alle slimme rekenaars: meld je vandaag nog aan als lid.

Koningsnacht

Om 20:30 is de prijsuitreiking van de dorpswis, wie wint dit spectaculaire spel van 2023 in Ruurlo? Om 20:00 starten EMPIRE en DJ Martin de muziek en vieren bij ons in Ruurlo koningsnacht tot 01:00. De entree is gratis het is tof wanneer je in het oranje komt.

Met korting munten kopen voor onze leden.

Dit jaar kun je, in de voorverkoop voor het eerst met korting munten kopen als je lid bent van de Oranjevereniging. Je krijgt dan korting van 0.50 cent op een muntje. Deze voorverkoop avond is maandag 24 April om 20:00 bij de Tapperij.  Nog geen lid? Hier meld je je aan.

 

Koningsdag

De officiële opening van Koningsdag 2023 in Ruurlo is om 10:00 in de ontmoetingsruimte in de Schoven door burgemeester Joost van Oosterum.

Dit jaar is er voor het eerst geen schoolvoetbaltoernooi bij VV Ruurlo. Maar niet getreurd vanaf 13:00 is er de kleedjesmarkt in de Dorpsstraat en vanaf 12:00 uur kun je je kleedje gaan klaarleggen. Kom je met de auto? Deze mag tot 12:30 in de Dorpsstraat zijn, daarna kun je deze parkeren op bijvoorbeeld het Zuivelplein.

De hele middag zijn er jeugdoptredens van verschillende muziek- en dansgroepen in de hele Dorpsstraat. Iedere jeugdgroep en vereniging kan hier aan meedoen, voor de organisatie is het fijn dat je je vooraf meldt zodat er voor iedereen een passende plek is. Stuur een een mailtje met daarin je gegevens, wat je gaat doen en met hoeveel je komt. Daarna nemen ze contact met je op om eventuele de details met je af te stemmen.

De bingo voor jong en oud is om 14:30 in de grote kerk. De prijzen van de bingo worden gesponsord door de ondernemers uit ons dorp. De bingo wordt gepresenteerd door Annie Cactus en je mag gratis meedoen.

In de grote tent kunnen de voetjes van de vloer, daar zorgen namelijk de Sleppers en DJ Martin vanaf 15:00 tot 20:00 voor te gekke muziek.

De eerste Snack en Bierrun van Ruurlo vind om 16:00 plaats vanuit de tent op ons kerkplein. Ben jij de grootste vreetzak en de grootste drinker? Laat dat zien aan het grote publiek: Meld je nu aan!